Tattoo Verwijdering

Als enige tattoo shop in Helmond  kunt bij The Tattoo pig ook terecht voor het verwijderen van uw tattoo. Wij maken gebruik van de allernieuwste techniek namelijk een Yag Laser.

Wilt u ook die oude tattoo verwijderen omdat deze niet meer in uw levenstijl past ? Kom dan eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen Tattoo Verwijderen

Vanaf € 35,- Dit is afhankelijk van de grootte, leeftijd en plaats van de tattoo.

yas-laser-tattoo-verwijdering

Wat er gebeurt bij het verwijderen van een tattoo?

Uw tattoo is meestal net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine puntjes op uw tattoo. Hiermee wordt de aanwezige inkt feitelijk kapot geschoten. Hierna kan het lichaam deze inkt zelf afvoeren.

Tijdens het laseren ontstaat er een witte was op het behandelde gebied, ook wel “white snow” genoemd. Dit betreft een lichte verbranding van de opperhuid en verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de behandeling zal er binnen enkele dagen korstvorming over de tattoo ontstaan waarin een klein gedeelte van de inkt zich zal vestigen en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem. Dit gedeelte verlaat via de natuurlijke weg het lichaam. Het andere gedeelte van het pigment wordt direct afgebroken tijdens de behandeling. Hoe snel de huid hersteld na een behandeling is sterk afhankelijk van uw fysieke toestand.

Na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld, daarna ingesmeerd met een koelzalf en vervolgens goed verbonden zodat er geen vuil in kan komen.
De huid voelt verbrand aan, dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt de volgende dag. Vermijd zonnebaden en de zonnebank binnen 2 weken na de behandeling om pigmentverstoring te voorkomen, ook is het niet aan te raden de eerste weken te gaan zwemmen i.v.m. risico op infecties. Op de dag van de behandeling is het niet aan te raden om doucheproducten te gebruiken op de behandelde locatie.
Het resultaat van de behandeling zal zichtbaar zijn na ± 1 week,  in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Er moet minimaal 6 tot 8 weken tussen de behandelingen zitten, dit om het pigment weer te laten herstellen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo verwijderen is afhankelijk van de leeftijd van de tattoo, de kleur en of hij professioneel of door een amateur is gezet.
Onze ervaring is dat er gemiddeld tussen de 5 en de 15 behandelingen nodig zullen zijn voor een professioneel gezette tattoo en 2 tot 8 behandelingen voor een amateurgezette tattoo. Het verwijderen van de tattoo kan soms als pijnlijk worden ervaren. Daarom adviseren wij een verdovende zalf (emla creme). Deze zalf is alleen via uw eigen huisarts verkrijgbaar.
Deze dient echter wel 1 tot 1,5 uur van te voren te worden aangebracht en afgedekt te worden te worden met een huishoudfolie om uitdroging van de zalf tegen te gaan.