Nazorg

Natuurlijk ben je blij met je nieuwe tattoo als je bij ons weggaat. Toch houdt het hier niet op. Je zult de Tattoo minimaal de eerste maand goed moeten verzorgen om het uiteindelijke resultaat te kunnen bewonderen.

NAZORGINSTRUCTIE VOOR TATOEAGES
(zoals opgesteld in de Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren door de GGD)

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie. Als de tatoeagewond met een steriel kompres is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven. De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen.
Behandel de tatoeagewond dan als volgt:
Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
Houd de tatoeage zoveel mogelijk droog.
Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets degelijks op de wond.
Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.
Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.
Mocht je nog vragen hebben schroom niet om langs te komen.
Ook na het zetten van de tattoo nemen we de tijd voor al je vragen en opmerkingen !

Garantie
The Tattoo Pig geeft je een 2 maanden bijwerk garantie op je tattoo.
Indien het onverhoopt zo mocht zijn dat een gedeelte niet helemaal is zoals bedoeld kun je altijd langskomen zodat dit kostenloos bijgewerkt wordt. Hiervoor geldt natuurlijk wel de voorwaarde dat de tattoo op de juiste manier is verzorgd.

NAZORGINSTRUCTIE VOOR PIERCINGS
(zoals opgesteld in de Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren door de GGD)

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en kan ook per persoon verschillen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd
van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en flink opzwellen. Als je een te klein ringetje of een te kort staafje hebt laten zetten is er een grotere kans op
infecties en complicaties. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden.
Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.
Was de omgeving van de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog.
Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.
Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets degelijks op de wond.
Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurende indien nodig tijdens sportactiviteiten.
Draag bij een bodypiercing (bijv. tepel of navelpiercing etc) geen strakke of vuile kleding.
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van een stoombad.
Verwijder nooit zelf het sieraad. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Specifieke nazorginstructie voor orale piercings:
Een tong- of lippiercing (of andere piercing in de mond) verdient extra aandacht na eten, drinken en roken en na elk ander oraal contact. Poets geregeld de tanden (de mond plaquevrij houden met bijv. een tandpasta op basis van een zoutoplossing) en spoel zonodig met mondwater op basis van een chloorhexidineoplossing.
Vermijd kussen of ander soort oraal contact gedurende het genezingsproces.

Specifieke nazorginstructies voor genitale piercings:
Geslachtspiercings rond de urinebuis hebben extra zorg nodig. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken. Door ca. een uur voor het schoonmaken van de piercing een glas water te drinken worden zeepresten na het wassen sneller uitgeplast.
Piercings in de geslachtsdelen moeten tijdens seksuele gemeenschap beschermd worden met een extra stevig condoom (bijv. een condoom voor anale seks) of een beflapje. Bij voorkeur geen seksuele gemeenschap tijdens de genezing van een piercing in de geslachtsdelen.

INDICATIE VAN GENEZINGSTIJDEN VAN PIERCINGS
(zoals opgesteld in de Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren door de GGD)

 • oorlel 6 – 9 weken
 • kraakbeen oor 3 – 9 maanden
 • neus (neusvleugels en neustussenschot) 7 – 9 weken
 • lip 7 – 9 weken
 • wenkbrauw 6 – 8 weken
 • earl 9 – 12 weken
 • tong 4 – 6 weken
 • navel 6 – 9 maanden
 • tepel 3 – 9 maanden
 • fourchette 3 – 9 maanden
 • clitoriskapje 4 – 6 weken
 • binnenste schaamlip 4 – 6 weken
 • buitenste schaamlip 4 – 6 weken
 • frenum / dolphin 6 – 8 weken
 • voorhuid 6 – 8 weken
 • hafada 6 – 8 weken
 • dydoe / pubis 3 – 6 maanden
 • guiche 3 – 6 maanden
 • ampallang 3 – 6 maanden
 • prince albert 4 – 6 weken
 • apadravya 3 – 6 maanden

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moet de huisarts ingeschakeld worden. Verwijder het sieraad niet voordat een arts bezocht is. Tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet verwijderd worden, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.